Secure Data Centers @ Sarajevo, BiH


+387 33 563-000


Secure Data Centers @ Sarajevo, BiH


+387 33 563-000


USLUGE > DATA > ANALITIKA

Analitika

Steknite uvide u realnom vremenu koji će vam pomoći da procijenite rizike, smanjite troškove i donesete pametnije poslovne odluke.

Analitičke usluge

Heading photo

Neka vaši podaci rade za vas, danas i u budućnosti

Data Lakes predstavlja visoko skalabilno, fleksibilno i agilno rješenje za pohranu podataka u Cloudu koje vam osigurava da su vaši podaci tu za vas kada vam zatrebaju.Obim, brzina i raznolikost podataka koji se danas proizvode bez presedana nastavit će eksponencijalno rasti s vremenom. Ne znate šta vas čeka, pa nemojte biti zaključani u odlukama koje sada donosite. Data Lakes u Cloudu usluga vam može osigurati da su vaši podaci tu za vas u svakom trenutku u cilju donošenja optimalnih poslovnih odluka iz strukturno i prostorno raznovrsnih izvora podataka.

S pravim planiranjem, dizajnom i upravljanjem, Data Lakes u Cloudu vam mogu obraditi podatke u bilo kojem formatu u petabajtnoj skali. QSS svojim tehničkim i ekspertskim znanjima, omogućit će vam da uspješno implementirate i održavate vaše Data lake rješenje i stvorite moderno skladište podataka u sigurnom cloud okruženju.

Heading photo

Aktivirajte Business Intelligence uslugu

Vaši podaci imaju moć da vam pomognu da poboljšate korisničko iskustvo, donesete pametnije odluke i radite efikasnije. Međutim, upravljanje i tumačenje velike količine podataka koje generiše vaše poslovanje može u potpunosti potrošiti vaše resurse.
Naše rješenje za BI vam daje mogućnost analize ponašanja kupaca, tržišnih trendova i poslovnih aktivnosti kako biste iz svojih podataka dobili vrijedne uvide. Poslovna inteligencija kao usluga može vam pomoći u procjeni rizika, smanjenju troškova i donošenju boljih poslovnih odluka.

Mi pojednostavljujemo vašu analitiku tako da možete izvući najveću vrijednost od svojih podataka, upravljajući vodećim platformama — uključujući Microsoft®, Oracle® i SAP® — za analizu ponašanja i otkrivanje uvida. Sve naše usluge su podržane podrškom 24x7x365, tako da možete biti sigurni da vam čuvamo leđa na svakom koraku.

Heading photo

Smanjite troškove, povećajte fleksibilnost i brzo stvorite dublje uvide pomoću Data Warehouse-a usluge u Cloudu.

Tradicionalna Data Warehouses mogu biti skupa, komplikovana i nefleksibilna. Modernizirajte svoje rastuće riznice podataka građenjem u Cloud strukturi dizajniranoj da očisti i pripremi vaše podatke za analizu – tako da možete otkriti dublje uvide koji pokreću vaše poslovanje naprijed.

Kombinacija Cloud Data Warehouse-a i Data Lake-a u Cloudu podržavaju visoko naprednu analitiku podataka koja može pozicionirati vašu organizaciju za budućnost. Uz naše iskustvo i stručnost, možemo vam pomoći u stalnom pronalaženju novih informacija koje će vam služiti za strateško, taktičko i operativno donošenje odluka.

Heading photo

Steknite moćne poslovne uvide iz svojih podataka, brzo, uz izuzetno iskusan tim stručnjaka za Big Data.

Svakoj većoj kompaniji je potreban jasan akconi uvid iz dostupnih podataka, međutim konfigurisanje efikasne i skalabilne arhitekture je izazov. Čak i nakon pokretanja, potrebno je da rješenje radi optimalno i efikasno.
QSS vam pruža iskustvo i stručnost za brži uvid u realnom vremenu koji se može primijeniti i na velike količine podataka u pokretu. Pomažemo vam da dizajnirate, implementirate, upravljate i kontinuirano optimizirate fleksibilno, agilno i skalabilno Big Data rješenje.
Naši naučnici za podatke, arhitekte i inženjeri znaju protiv čega se borite. Kako bismo osigurali fleksibilnost, skalabilnost i dugovječnost, naš tim počinje s arhitekturom distribuirane implementacije koja podržava širok raspon use case-ova. Zatim to sve podržavamo vodećim tehnologijama obrade podataka i streaminga podataka koje stvaraju autonomiju i omogućavaju široku upotrebu za vaš ogroman poslovni potencijal. 

Ostale Data usluge

Upravljanje podacima

Cloud Storage usluga uz pomoć cloud tehnologije omogućava korisniku pohranu podataka na resursima QSS-a. Podaci se spremaju u Data centrima QSS-a u skladu sa IT standardnima, kojima se lako pristupa i upravlja velikom brzinom. Visoko kapacitivni storage za velike količine podataka dostupan je putem QSS Cloud storage servisa, kojeg karakteriše ekonomičnost, visoka dostupnost i ukupna veličina pohrane podataka, koja se
može skalirati u zavisnosti od stvarnih potreba korisnika.

Image placeholder

Ready to start the conversation?

Fill out the form to be connected to one of our experts.

Thank you!

We will contact you shortly.

Can't send form.

Please try again later.

Zašto da inovirate s nama?

Digital transformation

QSS regularly introduces new processes, services, and products to affect positive change in our business, improving our existing methods, creating new value, and boosting growth and productivity.

QSS Cloud infrastructure

We offer a broad spectrum of services that can be hosted in our Cloud, user’s infrastructure or Hybrid Cloud. Such an end-to-end solution can meet all demands of different users. 

Trusted global partnerships

Our leading position was secured through strong, long-term partnerships with some of the global leaders. QSS is a partner with leading IT companies such as Microsoft, Cisco, IBM, RedHat, Oracle, VMware, FalconStor, Symantec, Check Point, and many more. 

Quality and regulation

Our security mechanisms are based on recognized norms and the highest standards: ISO 27001 and ISO 27017. Security clearance according to EU/NATO standards

Regulation compliance

We operate on the basis of BiH and European law and ensure full regulatory compliance. Respecting fully GDPR and other privacy data regulations.