Secure Data Centers @ Sarajevo, BiH


+387 33 563-000


Secure Data Centers @ Sarajevo, BiH


+387 33 563-000


USLUGE > SIGURNOST > QSS Endpoint protection

Backup as a Service

Vaša sveobuhvatna zaštita od cyber kriminala!

BaaS

Nestanak važnih podataka može imati katastrofalne posljedice za kompaniju, jer svaki prekid rada košta mnogo novca.
Da bi zaštitili sve slojeve aplikacija, servisa i podataka u Vašem poslovnom okruženju, nudimo vam sigurno i kvalitetno BaaS rješenje koje će zadovoljiti Vaše jedinstvene potrebe, uključujući visoku dostupnost, te backup & recovery.

Subscribe to our Newsletter & stay updated.

Individualni pristup

Fleksibilnost

Niži troškovi

Karakteristike

Heading photo

 Backup-as-a-Service (BaaS)

QSS pruža Backup-as-a-Service (BaaS) uslugu kroz Veritas NetBackup 8.0 - vodeću sigurnosnu platformu za korporativne korisnike, kojoj je povjerenje ukazalo 86% Global Fortune 500 kompanija.

Šta ovaj servis uključuje?

QSS Backup-as-a-Service uključuje Veritas licencu, prostor za sigurnosnu kopiju Vaših podataka sa retencijskim periodom od 7 dana, te pristup korisničkom self-service portalu.

Kako ovaj servis radi?

Tokom tzv. „backupa“ - kreiranja sigurnosne kopije podataka, klijent šalje podatke na server koji prema predefiniranim pravilima pravi tzv. „image“ datoteku. U bilo kojem trenutku, klijent je u mogućnosti da napravi tzv. „restore“, odnosno pristupi sigurnosnoj kopiji, te odabere datoteke koje želi povratiti nazad.

Visoke performanse, inteligentna automatizacija te centralizirano upravljanje putem jednostavnog interfejsa omogućuje da se ovo rješenje adaptira rastućim potrebama svih tipova kompanija. Od „flash“ uređaja do diskova i traka, Veritas NetBackup je moguće integrirati u svaki dio Vašeg „technology stack“ - a, te kontrolirati sve ove izvore iz jednog, centraliziranog interfejsa.

Kombinirajući kraljevske performanse sa inteligentnom politikom upravljanja, uz QSS-ovo BaaS rješenje, i najzahtjevniji klijenti će ostvariti svoj ciljani SLA. Nudimo Vam svjetsko rješenje za Vaše trenutne i buduće izazove, kako bi Vas ohrabrili da prihvaćate veće rizike, te da se razvijate brže znajući da su Vaši podaci sigurni sa nama. Na ovaj način Vam omogućujemo da kroz postojeću investiciju ubrzate Vaš proces digitalne transformacije, te da uspostavite pouzdane temelje za Vašu budućnost.

Heading photo

Backup to Cloud

QSS Backup to Cloud predstavlja snažno, fleksibilno i sigurno rješenje za backup podataka u cloud, izgrađeno na Veritas Backup Exec 16 platformi, koja uspješno štiti podatke od 2 miliona enterprise klijenata širom svijeta.

Šta ovaj servis uključuje?

QSS Backup to Cloud predstavlja "managed backup" servis koji pored Veritas licence i prostora za sigurnosnu kopiju podataka u QSS Cloud-u, uz retencijski period od 7 dana, uključuje i kompletan menadžment korisničkih podataka. Brigu o Vašim podacima možete prepustiti QSS-ovom osoblju koje će se, nakon kreiranja inicijalne kopije željenih podataka, pobrinuti da Vaš backup radi besprijekorno.

Kako ovaj servis radi?

Backup to Cloud nudi brzu i pouzdanu zaštitu podataka i sistema na svim nivoa, kao i mogućnost da u slučaju incidenta povratite bilo šta iz Vašeg sistema – uključujući virtuelne mašine, servere, baze podataka, podatke i aplikacije.

Uz brži „backup & recovery“ nego ikad prije, riješiti ćete više problema na jednostavniji način, uštedjeti vrijeme i novac, te poboljšati Vaše performanse, efikasnost i administrativnu produktivnost. Smanjite troškove storage-a, osigurajte povjerljive podatke te bezbrižno preusmjerite fokus na ostvarenje Vaših poslovnih ciljeva.

Uz umanjene backup „prozore“, fleksibilna de-duplikacija Vam pomaže da držite korak sa rastućim brojem i veličinom podataka, te da uštedite i do 90% prostora potrebnog za backup podataka. Za još veću efikasnost i ojačanu uštedu na prostoru, umjesto kopiranja kompletnog sadržaja, QSS-ovo rješenje prati te kopira samo one „blokove“ podataka u kojima su se desile promjene.

Duboka integracija sa Microsoft i VMware platformama omogućuje pouzdane i konzistentne sigurnosne kopije svih virtuelnih mašina, te agilan „recovery“ sa mogućnošću da se, u slučaju katastrofe, podaci na svakom nivou povrate sa bilo kojeg mjesta, gotovo odmah.


Napomena:

Instalacija softvera se naplaćuje dodatno, u zavisnosti od korisničkog okruženja u koje se softver instalira.

Naš pristup

Otkrijte partnerstvo koje vam može pomoći da postignete više - za svoje ljude, svoje poslovanje i svoje klijente - danas i u budućnosti.

Konsalting usluge

Uključite se u tim stručnjaka za oblake koji će vam pomoći da definirate pravu strategiju kako biste stigli tamo gdje želite biti.

Profesionalne usluge

Dizajnirat ćemo i izgraditi rješenje koje osigurava da najbolje iskoristite svoje aplikacije, tako da možete ubrzati nove mogućnosti za svoje poslovanje.

Upravljane usluge

Dopustite timu stručnjaka da upravlja, upravlja i optimizira svakodnevne elemente vašeg oblačnog okruženja, vodeći vas ispred onoga što slijedi.

Subscribe to our Newsletter & stay updated.

Image placeholder

Ready to start the conversation?

Fill out the form to be connected to one of our experts.

Thank you!

We will contact you shortly.

Can't send form.

Please try again later.