Secure Data Centers @ Sarajevo, BiH


+387 33 563-000


Secure Data Centers @ Sarajevo, BiH


+387 33 563-000


Image placeholder

CLOUD > MIGRACIJA U CLOUD

Ostvarite dodatnu vrijednost Cloud-a.

Naši stručnjaci za migracije vam mogu pomoći da uspješno migrirate sve vaše podatke u Cloud - tako da možete ubrzati svoju inovaciju.

Power BI

Power BI usluge u Cloud-u omogućavaju Vam da lako pristupite podacima o prodaji, uslugama ili marketingu, kako bi njihovom analizom omogućili brže donošenje poslovnih odluka. U današnjem poslovanju brzina donošenja odluka na osnovu pravih informacija je ključ uspeha. Snimanje i struktuiranje podataka je veoma bitno, ali krajnji cilj je biti u stanju analizirati i izveštavati o tome.

Use cases

Heading photo

Šta je Power BI?

Ako ste ikada proveli sate prelazeći tabelu pokušavajući da dešifrujete ono što govore podaci, niste sami. Pomoću alata za vizualizaciju podataka – Power BI, kritički uvidi se prikazuju u bogatim grafičkim prikazima koje će ljudski mozak lakše interpretirati i iz kojih će brže i adekvatnije doneti poslovnu odluku.

Heading photo

Prednosti

Integracija sa postojećim sistemima

Analiza podataka se vrši na osnovu Vašeg postojećeg sistema i podataka koji taj sistem filtrira. U skladu sa potrebom korišćenja izveštaja, PowerBI je alat koji se može koristiti za praćenje i analizu krajnjih klijenata, vođenje prodaje, podignutih ticket-a, marketinških kampanja i celokupnog poslovnog uspeha.

Integracija sa – Microsoft Dynamics CRM, Microsoft Dynamics NAV, Pantheon, OTRS itd.

Personalizovana kontrolna tabla

Uz pomoć PowerBI alata možete napraviti kontrolne table koje su uvezane sa podacima kojima raspolažete na dnevnom nivou. Automatizacija izveštaja koja je u skladu sa adekvatnim inputima, može znatno uštedeti vreme koje trošite na nedeljne ili čak mesečne izveštaje.

Mogućnost deljenja izveštaja

Kao neizbežan aspekat poslovanja je kolaboracija između zaposlenih i deljenje informacija preko adekvatnih izveštaja. Različiti sektori unutar iste kompanije izvlače različite izveštaje raspolažući istom bazom podataka, stoga je bitna mogućnost deljenja istog. Podeljenim izveštajima se može pristupiti putem računara, mobilnog telefona ili tableta sa korisničkim nalogom i jedinstvenim kredencijalima.

Mogućnost upotrebe bez tehničkog predznanja

Nakon adekvatne instalacije rešenja, uvezivanja podataka i kreiranje inicijalnih kontrolnih tabela nije potrebno tehničko znanje da bi se PowerBI alat koristio. Poželećete sami da se oprobate u takozvanima “Pie Charts/ Dashboards” kao I sa uvezvanjem sa podacima koji su od presudnog zančaja za Vaše poslovanje.

Heading photo

Predefinisani izveštaji

Kreiramo izveštaje prema Vašim zahtevima koje ćete prema potrebama poslovanja modifikovati, ali pored toga nudimo i predefinisane izveštaje na osnovu iskustva sa tržišta.

Sledi spisak mogućih integracija sa postojećim sistemima i izveštaji prema podacima koji su dostupni:Power BI EBITDA grafikoni

Pantheon – stanje dugovanja/potraživanja
Pantheon – pregled kupaca, prihoda, troškova
Pantheon – forecasting za prihode, količine
Pantheon – finansijske analize po KPI (EBITDA/EBIT/Net profit)
Microsoft Dynamics Navision – finansijske analize
Microsoft Dynamics CRM – pregled leadova/opportunity-ja
Microsoft Dynamics CRM – pregled po sales representative-ima
OTRS – pregled ticket-a, klijenata, vreme odgovara na tickete
OTRS – pregled ticket-a – ukupno, po klijentu, po agentu
VMware vCentar – pregled resursa po klijentima/VM/data store, DC…
VMware VCP – pregled troška za licence po korisniku/vm
XenServer – pregled resursa po klijentu, VM, data store, DC
HostBill – pregled prihoda po klijentima/servisu/periodu/forecasting

Heading photo

Pristupačnost PowerBI alata

PowerBI je dostupan kao Microsoft Cloud servis (PowerBI.com), kao lokalna aplikacija za razvoj izveštaja koji se kasnije mogu objaviti putem Cloud servisa (PowerBI Desktop) i kao mobilna aplikacija (PowerBI mobile).PowerBI je alat koji se razvija neverovatnom brzinom, čije se funkcionalnosti unapređuju i usklađuju sa potrebama klijenata bilo da se radi o malim, srednjim ili velikim organizacijama. PowerBi poseduje besplatnu i plaćenu verziju – PowerBI Pro. Glavna razlika je u dostupnom prostoru za smeštanje izveštaja (1GB vs 10GB). Mogućnost administracije se takođe razlikuje i kod paketa PowerBI Premium koji je namenjen većim organizacijama.

Our results

We are a young company yet, but we expand our reach continuously and grow at a steady pace.

2014

We celebrate our 50th customer

2015

Launching 5 new products for business goals

2016

New Company of the Year nominee

2017

New office in Europe

Zašto da inovirate s nama?

Digital transformation

QSS regularly introduces new processes, services, and products to affect positive change in our business, improving our existing methods, creating new value, and boosting growth and productivity.

QSS Cloud infrastructure

We offer a broad spectrum of services that can be hosted in our Cloud, user’s infrastructure or Hybrid Cloud. Such an end-to-end solution can meet all demands of different users. 

Trusted global partnerships

Our leading position was secured through strong, long-term partnerships with some of the global leaders. QSS is a partner with leading IT companies such as Microsoft, Cisco, IBM, RedHat, Oracle, VMware, FalconStor, Symantec, Check Point, and many more. 

Quality and regulation

Our security mechanisms are based on recognized norms and the highest standards: ISO 27001 and ISO 27017. Security clearance according to EU/NATO standards

Regulation compliance

We operate on the basis of BiH and European law and ensure full regulatory compliance. Respecting fully GDPR and other privacy data regulations.