Secure Data Centers @ Sarajevo, BiH


+387 33 563-000


Secure Data Centers @ Sarajevo, BiH


+387 33 563-000


CLOUD OPTIMIZACIJA

Istražite prednosti Cloud optimizacije

Pomoći ćemo vam na putu optimizacije oblaka, smanjiti potrošnju u oblaku i maksimizirati performanse na promjenjivom tržištu, a istovremeno pružiti iskustvo koje zahtijevaju vaši klijenti.

Cloud optimizacija

Cloud optimizacijom možete poboljšati performanse oblaka i smanjiti troškove. To vam pomaže da poboljšate korisničko iskustvo, potaknete diferencijaciju i smanjite vrijeme za izlazak na tržište. Ipak, interna stručnost koja ovo zahtijeva može potrošiti vrijeme i resurse koji bi se inače potrošili na vašu osnovnu djelatnost.
Naš tim agnostičkih rješenja, stručnjaka specijaliziranih za oblak može vam pomoći u projektiranju i projektiranju infrastrukture koja vam je potrebna za ispunjenje vaših poslovnih ciljeva. Ugrađujemo alate za optimizaciju oblaka, dajemo vam smjernice o smanjenju potrošnje u oblaku i pružamo fleksibilnost plaćanja samo za usluge koje su vam potrebne.
Bez obzira gdje se nalazite na svom putovanju u oblaku, QSS će procijeniti vaše trenutno okruženje. Pružit ćemo preporuke najbolje prakse u vezi s optimizacijom oblaka, dizajnirati i implementirati vaše rješenje u oblaku te pružiti kontinuiranu optimizaciju tako da možete ostati ispred krive.

IT i poslovni ambijent se ubrzano mijenja. Sa pritiskom digitalizacije, potrebom za stalnim inovacijama, korišćenjem mobilnih uređaja, kao i mogućnostima koje pružaju nove tehnologije, IT lideri se nalaze pred bujicom kompleksnih odluka. IT infrastruktura kao neophodna osnova IT-ja predstavlja važnu komponentu u realizaciji efikasnosti, optimizaciji i modernizaciji poslovanja.
Detaljnim uvidom u postojeću infrastrukturu, trenutne izazove i buduće planove može se napraviti niz predloga unapređenja IT infrastrukture koji značajno mogu rešiti izazove produktivnosti, inovacija, sigurnosti i kvaliteta poslovanja. Na sve to treba dodati finansijsku dimenziju kroz preciznu evaluaciju postojećih troškova (Total cost of ownership) i potrebnih ulaganja kako bi se izabrale najbolje alternative za unapređenje.
Povećanje efikasnosti, očuvanje sigurnosti i optimalno korišćenje resursa, uz sve češće preuzimanje aktivne uloge u strategiji kompanije, podrazumeva kontinuiranu evaluaciju i implementaciju novih IT rešenja. Od IT lidera danas se očekuje da rade brže, realizuju više sa manje resursa, upravljaju sve kompleksnijim sistemima, sprovedu inovaciju i garantuju efikasnost, a sve to uporedo s smanjenjem TCO.


Use cases

Heading photo

Poboljšajte korisničko iskustvo

Poboljšajte performanse svoje aplikacije uz stvaranje ciljanijeg korisničkog iskustva i smanjenje operativnih troškova. Kako fluktuira potražnja, potrebno je kontinuirano promatranje i usavršavanje oblačnih resursa za održavanje optimalnih performansi.

Heading photo

Poboljšajte upotrebu i uvid u potrošnju

Povećajte agilnost, fleksibilnost i inovativnost oblaka uz ubrzanje povrata ulaganja, tako da možete brzo ostvariti smanjene troškove. Ali razumijevanje gdje nastaju troškovi zahtijeva stalno praćenje i analizu.

Heading photo

Povećajte tačnost budžeta

Dobijte precizniju sliku o vrhuncima i padovima potražnje da predvidite troškove. Razvijte uvide za postizanje vrhunskih performansi u oblaku i upravljanje troškovima.

Image placeholder
Image placeholder
Illustration

"We saw a 3.5% increase in conversion from speed improvements alone, which translates to an extra £162,000 per year."

Amber Burke, CIO, Oxfam

Ostale usluge

Konsultanske usluge

Naše usluge konsultacija usmjerene su na optimalno korišćenje IT resursa u cilju realizacije vaših poslovnih ciljeva.

Managed Servisi

Dizajnirat ćemo i izgraditi rješenje koje osigurava da najbolje iskoristite svoje aplikacije, tako da možete ubrzati nove mogućnosti za svoje poslovanje.

Public Cloud i QSS Cloud platforme

Otkrijte povezane tehnološke platforme i rješenja koja će vam pomoći da postignete pametnije poslovne rezultate.

Illustration

Microsoft Azure

Solve cloud challenges with a managed Microsoft Azure solution that helps you build new revenue streams, increase efficiency and deliver incredible experiences.

Illustration

VMware

Run VMware anywhere to deliver greater application and data portability that lets your teams focus on your business.

Illustration

QSS Cloud

Protect your organization applications and services from ransomware threats, and cyberattacks using Zero Trust Architecture on the QSS Secure Cloud

Illustration

Amazon Web Services

Experience how AWS’s leading-edge cloud capabilities can help you work smarter, lower costs and innovate with agility.

Illustration

Oracle Cloud Infrastructure

Reduce costs and increase performance for Oracle applications with Rackspace Technology support for Oracle Cloud Infrastructure.

Illustration

Google Cloud Platform

Get proactive support and always-on expertise so you can maximize your investment in Google Cloud.

Želite li raditi s nama ?

Press the button and receive a full analysis of your business within 2 days!

Naš pristup

Otkrijte partnerstvo koje vam može pomoći da postignete više - za svoje ljude, svoje poslovanje i svoje klijente - danas i u budućnosti.

Konsalting usluge

Uključite se u tim stručnjaka za oblake koji će vam pomoći da definirate pravu strategiju kako biste stigli tamo gdje želite biti.

Profesionalne usluge

Dizajnirat ćemo i izgraditi rješenje koje osigurava da najbolje iskoristite svoje aplikacije, tako da možete ubrzati nove mogućnosti za svoje poslovanje.

Upravljane usluge

Dopustite timu stručnjaka da upravlja, upravlja i optimizira svakodnevne elemente vašeg oblačnog okruženja, vodeći vas ispred onoga što slijedi.

Image placeholder

Ready to start the conversation?

Fill out the form to be connected to one of our experts.

Thank you!

We will contact you shortly.

Can't send form.

Please try again later.

Illustration
Illustration
Illustration
Illustration
Illustration
Illustration
Illustration